Na Dan grada Križevaca Marko Katanović (SDP) predstavio kandidate za Gradsko vijeće Grada Križevaca

Aktualno 24. travnja 2021

Kandidat za gradonačelnika Križevaca Marko Katanović (SDP) predstavio je danas ljude s kojima ide po pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

“Danas, na Dan grada Križevaca, kada obilježavamo 769. rođendan našeg Grada, čast mi je i zadovoljstvo što vam mogu predstaviti svoje kolege i suradnike. Vrijedne ljude, koji su se odvažili zajedno sa mnom i Valerijom, u iduće četiri godine raditi za bolji grad”, kazao je uvodno Katanović i predstavio kandidate.

“19. kandidat na listi za Gradsko vijeće je Siniša Španić, magistar, inženjer strojarstva koji radi u Križevcima u privatnoj tvrtki, 33 godine- Živi u Velikom Ravnu gdje je predsjednik NK Mladost Veliki Raven, član DVD-a Veliki Raven, sportaš i tamburaš, član SDP-a i aktualni potpredsjednik GO SDP-a Križevci.

18. kandidatkinja na listi je Anamaria Koprić, diplomirala na Sveučilištu Sjever – poslovanje i menadžment u medijima. Ima 25 godina, živi u Gornjoj Brckovčini. Zaposlena je  u Križevačkom poduzetničkom centru na mjestu stručnog suradnika – administratora.

17. na listi je Alen Bartaković, 49 godina, veterinarski tehničar i radi u Veterinarskoj stanici Križevcima – Reprovet, otac dvoje djece, član Predsjedništva GO SDP-a Križevci.

16. na listi je Snježana Rožman iz Majurca, 57 godina, medicinska sestra – primalja u ginekološkoj ordinaciji, glavna medicinska sestra Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije ispostave Križevci, majka dvoje djece i članica SDP-a Križevci.

15. na listi je Franjo Švagelj iz Svete Helene. Ima 42 godine, poljoprivrednik, vlasnik OPG-a i farme za tov bikova, član je DVD-a Sveta Helena.

14. na listi je Zdenka Krehula iz Donjeg grada. Ima 63 godine, diplomirani je informatičar – FOI Varaždin, radi u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Križevcima u financijskoj službi. Članica je Križevačkog likovnog kruga Križevci i Povijesnog društva Križevci.

13. na listi je Viktor Ledinski, 30 godina, prvostupnik sestrinstva, medicinski tehničar u Zavodu za hitnu medicinu KKž – ispostave u Križevcima. Član je Gradskog odbora SDP-a Križevci i potpredsjednik Vijeća Gradske četvrti Centar.

12. na listi je Ivka Kajganić iz Malog Potočeca, 65 godina, 11 godina je radila u Čeliku Križevci kao strojarski tehničar. U to vrijeme školovala se za odgajatelja predškolske djece i učiteljicu razredne nastave, a zadnjih 35 godina provela je u školi kao učiteljica razredne nastave. Trenutno radi u OŠ Ljudevita Modeca. Članica je Križevačkog likovnog kruga Križevci i Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva LIPA Križevci.

11. na listi je Ivan Premec iz Donjeg grada, 30 godina, diplomirao na VGUK – ratarstvo. Zaposlen je u privatnoj tvrtki na radnom mjestu terenskog komercijalista. Potpredsjednik je Vijeća Gradske četvrti Donji grad i član Gradskog odbora SDP-a Križevci.

10. na listi je Tea Ščetarić Jasek, 39 godina, diplomirala je na VGUK, bacc.ing agronomije. Zaposlena je u Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu kao viši tehnički suradnik. Majka je troje djece, članica Predsjedništva GO SDP-a Križevci.

9. na listi je Stjepan Čut, umirovljenik nakon 44 godine staža, 15 godina bio je direktor Komunalnog poduzeća Križevci i 5 godina Grad-Koma. Jedan je od 11 osnivača SDP-a u Križevcima, član Gradskog odbora SDP-a i predsjednik Foruma seniora u stranci. Član Off-Road kluba Križevci i član Skupštine AMK Križevci. Otac je troje odrasle djece.

8. na listi je Ivana Hržić iz Bojnikovca. Ima 30 godina, komercijalistica, a trenutno je na dodatnom obrazovanju na Institutu za menadžment za voditelja EU projekta i zaposlena u privatnoj firmi. Članica je DVD-a Bojnikovec, radi na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu gdje se obitelj bavi uzgojem povrća i bobičastog voća.

7. na listi je Antonio Sirovec, ima 23 godine i studira na Veleučilištu u Rijeci – željeznički promet. Predsjednik je Gradskog savjeta mladih, tajnik SDP-a Križevci i predsjednik Foruma mladih i Križevačke udruge mladih, nogometni je sudac na svjetskoj elitnoj listi ISF-a.

6. na listi je Robert Prožek iz Gornjeg grada. ima 33 godine i zaposlen je u privatnoj firmi kao voditelj poslovnice u Križevcima. Sportaš i motociklist, te višestruki prvak Hrvatske po raznim disciplinama. Član je Moto kluba Križevci i dobitnik mnogih sportskih i motociklističkih nagrada.

5. na listi je dr.sc. Jelka Vukobratović. Ima 37 godina i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu završila je  studij flaute i studij muzikologije, doktorski studij etnomuzikologije završila je u Grazu. Šest godina radila je u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci kao profesorica flaute i povijesti glazbe, a trenutno je  zaposlena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osim u nastavi, radi kao suradnica na znanstveno-istraživačkom projektu kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost.

Poznata je i kao predsjednica Puhačkog orkestra Križevci u razdoblju od 2012.-2017., članica udruge POINT gdje je bila umjetnička direktorica nekoliko izdanja Culture Shock Festivala. Članica je nekoliko nacionalnih i međunarodnih strukovnih udruga, sudjelovala je kao izlagačica na brojnim međunarodnim simpozijima i objavljivala radove u zbornicima te hrvatskim i međunarodnim znanstvenim časopisima.

4. na listi je dr.sc. Dejan Pernjak, 32 godine, a doktorirao je na Fakultetu Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Povjesničar i novinar, autor niza znanstvenih i stručnih članaka, sportski djelatnik – tajnik NK Radnik Križevci.

Član je Povijesnog društva Križevci i Povijesnog društva Sv. Petar Orehovec, član Križevačke astronomske udruge Perzeidi Križevci i član Matice Hrvatske. Predsjednik je Nadzornog odbora udruge PINTA – udruge za očuvanje, obnovu i korištenje kulturnog blaga Hrvatske.
Bio je vijećnik  u dva mandata u Gradskom vijeću grada Križevaca i član Gradskog odbora SDP-a Križevci.

3. na listi je Mateja Vrbek, 28 godina, magistra ekonomije. Radila je u privatnoj revizorskoj kući u Zagrebu i privatnoj tvrtki u Križevcima na radnom mjestu računovođe. Trenutno je zaposlena u Komunalnom poduzeću Križevci, a radi i s obitelji na poljoprivrednom gospodarstvu koje se bavi uzgojem žitarica. Članica je DVD-a Špiranec, predsjednica Mjesnog odbora Špiranec i potpredsjednica GO SDP-a Križevci.

 

2. na listi je moja kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Valerija Golubić, 45 godina, a 23 godine je radila u javno bilježničkom uredu u Križevcima. Trenutno je zaposlena u uredu u Vrbovcu” poručio je nositelj liste SDP-a i kandidat za gradonačelnika Marko Katanović.

“Lista je spoj ideja, energije, entuzijazma i iskustva. Devet dama i deset muškaraca – 11 članova SDP-a i 8 nestranačkih osoba. 13 kandidata je s područja grada, a 6 iz naših okolnih sela. Prosječna starost kandidata na listi je 40 godina – istaknuo je Katanović i odgovorio na novinarsko pitanja vezano na dogovor oko podjele fotelja.

“Čuo sam u dva navrata od jednog medija, konkretno gostujući u radijskoj emisiji pozvan da se predstavim kao kandidat za gradonačelnika. Rečeno je da postoji neki dogovor da ću biti direktor Komunalnog poduzeća.

Nema nikakve istine u tome, ja sam kandidat za gradonačelnika Grada Križevaca, a ne kandidat za direktora Komunalnog poduzeća. Na ovim izborima nemam nikakve dogovore s nikim. pojedini kandidati vide da dobro stojimo, žele diskreditirati mene kao kandidata za gradonačelnika i cijelu našu kampanju” rekao je Katanović i dodao kako je prvi cilj ulazak u drugi krug i osvojiti šest mandata u Gradskom vijeću.

izvor: prigorski.hr