Forum žena organizira Humanitarnu akciju omiljeni cvijet Ane Rukavine

Aktualno 13. travnja 2023

U organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena i ove godine će se diljem Hrvatske prodavati tulipani, omiljeni cvijet Ane Rukavine. Humanitarna akcija prodaje tulipana održat će se u petak 14.4.2023. godine na Trgu Antuna Nemčića s početkom u 9 sati.

Prikupljena sredstva od prodaje tulipana uplaćuju se u korist Zaklade Ana Rukavina, a u svrhu razvoja Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Naime, za vrijeme Aninog liječenja u Hrvatskoj, nije postojao dovoljno razvijen sustav dobrovoljnog darivanja koštane srži te na ovaj način nastojimo ukazati na važnost ovog Registra.

Osim prikupljanja što više sredstava za ovu svrhu, cilj nam je i osvijestiti sve naše sugrađane da se lijek nalazi u svima nama te da svatko od nas, može pomoći oboljelima.

SDP kontinuirano nastoji ukazati na važnost poboljšanja sustava zdravstvene zaštite ali i dostupnost zdravstvene zaštite, jer zdravlje i zdravstvo moraju biti dostupni svima.