Ako gradonačelnik volontira u privatnim firmama, tko upravlja gradom? Zamjenik Šaško?

Aktualno 5. svibnja 2023

Ovih dana u medijskom prostoru pojavljuju se slike gradonačelnika Rajna iz Amsterdama na kojima je naveden kao čovjek zadužen za predstavljanje i implementaciju proizvoda na tržište. Stara poslovica kaže – “Gdje ima dima ima i vatre”, a sam gradonačelnik nas je u to uvjerio svojom današnjom objavom da “volontira” na projektu. Da li je to volontiranje i put u Amsterdam platio grad ili privatna firma? Pogoduje li gradonačelnik privatnim firmama ili novcem građana Križevaca obavlja svoje volonterske poslove? Da li je bio u to vrijeme na poslu u Amsterdamu ili je bio na godišnjem odmoru? S obzirom na to koliko ga nema na poslu godišnjeg odmora vjerojatno nema od početka godine za istu godinu, ali lokalni šerif se ponaša kako želi i kada tako želi.

Kada te netko predstavi kao osobu za predstavljanje i implementaciju proizvoda na tržište, a ti vršiš dužnost gradonačelnika profesionalca, onda to građani koji su te birali trebaju znati. Zanima nas što Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ima za reći po tome pitanju. Bilo kako bilo, gradonačelniku su ipak bitniji privatni poslovi nego vođenje Grada, predsjednik Dejan Pernjak očito je bio u pravu kada je na Vijeću zamjeniku Šašku rekao da mu čestita na vođenju Grada.

Foto: poslovni.hr