IN MEMORIAM Stjepan Čut

Aktualno 2. ožujka 2023

Nakon duge i teške bolesti u srijedu navečer, 02. ožujka 2023. godine, preminuo je jedan od 11 utemeljitelja Gradske organizacije SDP-a Križevci Stjepan Čut, u 74. godini života.

Kroz dugi niz stranačkih aktivnosti, obanašao je razne dužnosti u gradskom i županijskom SDP-u, ali i u Gradskoj upravi Grada Križevaca. Između ostalog, redovito je bio član Gradskog odbora SDP-a, Predsjedništva SDP-a, te jedan od osnivača i prvi predsjednik križevačkog Foruma seniora. Bio je član OFF-Road kluba Križevci i član Skupštine AMK Križevci.

15 godina bio je direktor Komunalnog poduzeća Križevci i 5 godina Grad-Koma, gdje je, nakon umirovljenja, bio član Nadzornog odbora.

Otac troje odrasle djece.

Svi nama koji smo ga poznavali i koji smo imali čast i zadovoljstvo raditi i družiti se s njim ostaje jedna velika prazina. Stjepanova ostavština u stranici, ali i u Križevcima je golema te se nadamo da ćemo uspjeti očuvati vrijednu uspomenu na njega.

Dragi Štef, hvala ti na svakom trenutku koji si odvojio za stranku, koje se nikada nisi sramio, kojoj si ostao vjeran do kraja i vjerovao u njezine istinske, temeljnje, socijaldemokratske vrijednosti.

Neka ti je laka ova naša hrvatska, ova naša križevačka gruda, koju si toliko volio.

Obitelji izražavamo najiskreniju sućut.