U Križevcima ništa novo – Rajn na izletu, HDZ spašava većinu

Aktualno 19. rujna 2023

Iza nas je još jedna sjednica Gradskog vijeća za koju je naš radišni gradonačelnik odlučio da ne treba posjetiti. Kako je uvodno rekao zamjenik Šaško – na druženju je u Beču. Jesu li neozbiljni iz organizacije Energy cities, pa su kasno poslali poziv za druženje u Beču ili je Rajn taktizirao pa namjerno dogovorio ovaj termin za sjednicu – prosudite sami.

Većina je opet dobila muskulfiber od dizanja palica, a samo su pojedinci izustili pokoju riječ. Šaško ovaj put nije došao na ideju ne odgovarati na pitanja, pa se tu pokazala njegova narav. Zamjenik ne zna lagati pa je možda rekao i nešto što nije trebao ili što ne bi rekao šef Rajn.

Ovaj nas je put na vijeću čuvao zaštitar, boji li se gradska vlast pojedinih vijećnika, nezadovoljnih građana ili nekog trećeg??

Izvršenje proračuna je komično, kapitalni projekti uz sebe imaju indeks nule. Da nije bilo upita vijećnika Sirovca, Šaško se ne bi udostojio niti obrazložili Strategiju zelene urbane obnove Grada Križevaca, ali dok to treba raditi na kongresu onda čak i prezentaciju pripremi i nije mu to problem. Šaška ne zanima što 70-ak djece nije upisano u vrtić, niti što su promašili iznos za gradnju vrtića u Karanama.

Treća osnovna škola se spominjala nekoliko puta kroz raspravu, odgovor je da će valjda, ukoliko proračun prođe, biti napokon kupljeno zemljište bivšeg centra za reprodukciju, ali konkretne odgovore oko gradnje osnovne škole još čekamo.

Sažetak ove sjednice je – HDZ je uvijek spreman na dizanje ručica Rajnu, Rajn ima pametnijeg posla nego se baviti Gradom, a kapitalne projekte možemo gledati samo u SF filmovima.