Marko Katanović ponovo izabran za predsjednika Foruma mladih

Aktualno 25. siječnja 2016

U subotu 23. siječnja 2016. održana je Izborna Konvencija Foruma mladih SDP-a Križevci. Forumaši su tako birali vodstvo koje će provoditi programe i politički djelovati u naredne dvije godine.

Konvenciju je otvorio predsjednik Foruma Marko Katanović. Nakon toga sljedio je izbor radnih tijela Konvencije:

• Radnim predsjedništvom predsjedao je Ivan Ledinski uz članice radnog predsjedništva Sašom Vidaković i Petrom Pavlić
  • U Verifikacijskoj komisiji bili su Gordan Gajski kao predsjednik te Emina Čubić i Irma Vargić kao članice
  • Izbornom komisijom predsjedavao je Dejan Pernjak, a članice su bile Mateja Cape i Jelena Katanović
  • Zapisničarka je bila Mateja Vrbek

Kao gosti Konvenciji su se obratili Tomislav babić, potpredsjednik županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije, Željko Berend, predsjednik HNS-a podružnice Križevci, Lara Kvesić, članica Predsjedništva FM SDPH, Michael Legesse, član Predsjedništva Foruma mladih Grada Zagreba, Ela Naranđa, predsjednica FM SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, Dejan Pernjak, predsjednik FM SDP-a Koprivničko-križevačke županije, Saša Hrenić, predsjednik FM SDP-a Koprivnica, Emina Čubić, potpredsjednica Foruma žena GO Križevci, Ivan Majdak, predsjednik SDP-a Križevci te Ivan Knok potpredsjednik županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije.

Nakon pozdravnih riječi predsjednik Marko Katanović podnio je u obliku video priloga izvještaj o radu za mandatno razdoblje 2014.-2016., a koje je jednoglasno prihvaćeno.

Potom je sljedio izbor rukovodstva. Tako je nakon provedenog tajnog glasovanja za predsjednika ponovo izabran Marko Katanović, za potpredsjednike Matija Đurin i Ivan Premec, dok su u Gradski odbor izabrani Irma Vargić, Petra Pavlić, Saša Vidaković, Mateja Vrbek, Viktor Ledinski i Ivan Ledinski.

Prije završnog govora novo-stari predsjednik zahvalio se dosadašnjoj članici Emini Čubić na dosadašnjem radu u Forumu, budući da je Emina navršila 30. godina te automatizmom prestaje biti članica Foruma mladih. Predsjednik Katanović je u svojem govoru poseban naglasak stavio na dodatnom osnaživanju križevačkog Foruma, ali i naglasio da će Forumaši imati važnu ulogu u nadolazećim lokalnim izborima.