Održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca; SDP nije podržao proračun

Aktualno 30. lipnja 2022

U utorak, 28. lipnja, održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca.

Između ostaloga, na dnevnom redu se našao rebalans proračuna, koji SDP-ovi gradski vijećnici nisu podržali, odnosno bili su suzdržani.

Obrazloženje predsjednika Kluba vijećnika SDP-a prenosimo u cijelosti: “Pred nama se nalazi prijedlog izmjena i dopuna proračuna za 2022. godinu. Žao nam je da se na temelju upravo tog dokumenta, gleda tko je vlast, a tko je oporba u gradskom vijeću, ali očito to tako treba biti. SDP ne može obnašati vlast s HDZom, koja je u vlasti sa nezavinsim Rajnovim vijećnicima.

Svakako mogu najaviti da u kreiranju svakog slijedećeg ovakvog dokumenta će SDP imati svoje prijedloge, a u slijedećem razdoblju ćemo ići prema poreznom rasterećenju građana i gospodarstvenika i prema pomoći starijim i nemoćni osobama.
Kada se ovaj isti dokument formirao prosle godine, SDP je dao svoje prijeloge koji su i uvršteni, a taj isti proračun smo i podržali. Sdp će biti konstruktivan u radu kao oporba te ćemo se dalje zalagati za unaprjeđenje kvalitete života naših građana.” – istaknuo je Sirovec