Održana Izvještajno-tematska Konvencija GO SDP-a Križevci

Aktualno 15. veljače 2019

U petak, 15.02.2019. u multimedijskoj dvorani križevačke gradske Knjižnice održana redovna Izvještajno-tematska Konvencija SDP-a Križevci, a koju je svečano otvorio predsjednik Marko Katanović. Konvneciji je prisustvovao i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, predsjednik županijskog SDP-a i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer, predsjednik SDP-a Koprivnica Tomislav Golubić, predsjednik Kluba vijećnika i član Glavnog odbora SDPH Ivan Majdak te predsjednik podružnice GLAS-a Križevci Željko Berend.

U svom obraćanju Konvenciji križevački gradonačelnik Mario Rajn zahvalio je partnerima iz SDP-a na dosadašnjoj suradnji te istaknuo da je vjeruje da će se ona nastaviti i dalje. -Građanski duh budimo, a to je okosnica naših politika, naše kolege u Gradskom vijeću to vrlo jasno artikuliraju. Nastojimo odgovarati na ravnomjeran razvoj grada, jer su Križevci specifičan grad, koji ima svoj urbani, ali i ruralni, kojega čini 59 sela. Ni u jednom trenutku to nismo smetnuli s uma. Sve ono što provodimo u gradu, želimo provoditi i u selu. -kazao je Rajn.

GLAS-ov predsjednik Željko Berend izrazio je nadu kako će na sljedećim izborima sve lijeve opcije zajedno nastupiti i na taj način skinuti ovi nesposobnu HDZ-ovu vlast. Predsjednik koprivničko SDP-a Tomislav Golubić naglasio je kako je suradnja između koprivničke i križevačke organizacije odlična i da će takva biti i u buduće.

-SDP konačno mora pokazati svoju snagu, svoju jakost i što zapravo znači SDP. Mi ovim europskim izborima moramo zakoračati u jedno novo vrijeme. Vrijeme u kojem je europski parlament jako bitan za naš razvoj, razvoj našeg zdravstva, razvoj našeg sela, razvoj našeg grada, razvoj naše županije. Nadalje, vjerujem da ćemo na idućim lokalnim izborima dobiti župana, ne da ću to biti ja, ali će svakako to biti župan iz SDP-a. -poručio je Kešer.

-Drago mi je da SDP u Križevcima ima viziju, da SDP u Križevcima i dalje okuplja, okuplja mlade ljude. -kazao je predsjednik Kluba vijećnika i član Glavnog odbora SDPH Ivan Majdak te dodao kao SDP u Križevcima i na ovim europskim izborima treba nastaviti s ostvarivanjem dobrog rezultata, jer HDZ u Križevcima nikada nije SDP dobio.

redsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je tematski dio koji se odnosi na nadolazeće izbore za EU parlament, a koji je bio zatvoren za javnost.

Spomenimo još da su uz predsjednika SDP-a Križevci Marka Katanovića, izvješća o radu predali i predsjednica SD Foruma žena Križevci Marija Vukobratović, predsjednik Foruma mladih Antonio Sirovec te predsjednik Foruma seniora Stjepan Čut. Sva izvješća su prihvaćena jednoglasno.

tekst: prigorski.hr