Predsjednik Marko Katanović dao intervju za portal prigorski.hr

Aktualno 5. kolovoza 2018

U subotu je izašao intervju na portalu prigorski.hr kojega je dao predsjednik križevačkog SDP-a i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca.

Katanović u intervjuu ističe:

Nakon izgubljenih parlamentarnih izbora 2015. krenula je unutarstranačka kampanja i izbori između Zorana Milanovića i Zlatka Komadine, ali i istovremeno podjele unutar stranke koje su se u to vrijeme koliko toliko držale unutar stranke. Unatoč tome povremeno je izašao neki članak na tu temu nekih dviju frakcija u SDP-u i sve je to izgledalo dosta pristojno i držalo se unutar kuće.

Kad pogledate danas situaciju, nema članka u medijima u kojem se spominje SDP da netko na nekoga ne pljune, upire prstom, optužuje i ono što je najgore, otvoreno dijeli stranku. I to uopće više niti ne skriva nego time puni medijski prostor da dođe do nekog izražaja. Ako i dođe do nekog dobrog zakonskog prijedloga ili prijedloga rješenja neke situacije ili nekog dobrog poteza za stranku, za to se ne zna, jer to nije ekskluzivna vijest kao što je optuživanje drugih stranačkih kolega ili spominjanja i optuživanja razno raznih „sotona“ kao što to neki rade.

Članovi, simpatizeri, naši birači, građani su razočarani ovim stanjem i situacijom koja vlada, a politički oponenti se smiju i trljaju ruke. Situacija je katastrofalna i loša na nacionalnoj razini, na županijskoj razini i sve je otišlo toliko daleko da po mojem osobnom mišljenju povratka na dobro više nema, tj. jako, jako teško.

Ne planiram sudjelovati u ovakvim podjelama i uništavanju stranke. Fokusiran sam na svoj grad, na svoje Križevce, na svoj križevački SDP koji funkcionira za razliku od svega ostaloga jako dobro.

Problem je što ima jako puno ljudi diljem Hrvatske koji rade dobre stvari u svojim sredinama i u svojim organizacijama, a sve ovo što se događa na nacionalnoj razini im jako šteti i žalosti me činjenica da kolege koji rade takve stvari to ne žele vidjeti i nisu toga svjesni.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.