Predsjednik i tajnik Foruma mladih SDP-a Križevci sudjelovali u performansu Foruma mladih SDP-a Hrvatske pred Ministarstvo mora prometa i infrastrukture

Aktualno 14. veljače 2021

Forum mladih SDP-a performansom podsjetio na lažna obećanja o autocesti do Siska

Zagreb, 12. veljače 2021. – Predstavnici Foruma mladih SDP-a održali su danas performans ispred Ministarstva mora, prometa i infrastruktura kako bi ukazali na već viđeno, “deja vu”, odnosno iluziju obećanja HDZ-a pred svake lokalne izbore.

U performansu su sudjelovali Antonio Sirovec, predsjednik Foruma mladih SDP-a Križevci i Mihael Fučkor, tajnik Foruma mladih SDP-a Križevci.

“Lokalni izbori festival su HDZ-ovskih lažnih obećanja od kojih Siščani redovito čuju dva – autocesta do Siska i most na Odri. Andrej Plenković, isto kao i njegov politički otac Ivo Sanader, održali su sjednicu vlade u Sisku, Sanader 2006. godine, a Plenković pred lokalne izbore 2017. Sanaderov „as“ za Sisak nedugo nakon toga završio je na optuženičkoj klupi zbog korupcije, a na tom tragu je i Plenkovićev „as“ Žinić,” rekao je Kristian Čarapić, v.d. predsjednika Foruma mladih SDP-a.

 

Podsjetio je kako je pred lokalne izbore 2005. godine Ivo Sanader najavio autocestu do Siska, ponovno to najavio pred lokalne izbore 2009. godine, kada i gradnju mosta na Odri.

 

“Oleg Butković najavio je tik pred lokalne izbore 2017. godine da se te godine kreće s gradnjom mosta na Odri jednako kao što danas, ponovno pred lokalne izbore, najavljuje isto. Ovaj tjedan saznali smo i da Hrvatske autoceste već 12 i pol godina imaju potpisan ugovor za gradnju te dionice, koji nikad nije konzumiran, ali nije ni raskinut. Nitko u HAC-u ništa ne zna u vezi toga, a portali pišu kako bi građani mogli platiti odštetu tvrtkama koje su još 2009. godine trebale raditi autocestu, odnosno tvrtke koje su sudjelovale u predizbornoj kampanji nepravomoćno osuđene kriminalne organizacije,” istaknuo je Čarapić.

Građani se više ne nadaju, kako kaže, jer znaju da ih HDZ-ovci lažu, što i govore rezultati lokalnih izbore posljednja dva izborna ciklusa. Ovdje smo ne samo da bi ukazali na njihovo besramno mazanje očiju građana, već i da ih natjeramo da stvarno olakšaju život građana.

 

“Kako se premijer voli igrati lego kockama i davanjima lažnih obećanja, danas smo mu donijeli igračke i dvije vreće – jednu punu cementa, a drugu praznu. Prazna je ona koju već godinama nude Siščanima, u kojoj nema cementa, ali je puna lažnih obećanja. Ako jednoga dana autocesta i bude napravljena, nadajmo se samo da glavni inženjer gradnje neće biti Žinić, a pitur tunela Kalmeta,” zaključio je Čarapić.