Proslavljeno Đurđevo pod lipom na kojem je prisustvovao i Marko Katanović

Aktualno 26. travnja 2018

reko 400 izvođača sudjelovalo je na ovogodišnjem Đurđevu pod lipom. Manifestaciju je tradicionalno organiziralo Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo „Lipa“, a započela je svečanom povorkom svih sudionika od Vatrogasnog doma do pozornice u Gornjem gradu.

U programu su sudjelovali članovi kulturno-umjetničkih društava „Prigorje“ i „Križevci“, učenici, recitatori, glumci, plesači, pjevači, AMK „Križevci“, Odred izviđača „Kalnik“, Križevačke mažoretkinje, Križevačka djevojačka straža, zbor Udruge matice umirovljenika, mješoviti zbor HPD-a „Kalnik“, „Potkalnički plemenitaši“ iz Gornje Rijeke, KUD “Prigorec“ iz Svetog Petra Orehovca, te KUD „Tomislav“ iz Svetog Ivana Žabna.

Okupljene je najprije pozdravio gradonačelnik Mario Rajn i tom prigodom uputio čestitke svima povodom Dana grada i zahvalio Gornjogradskom društvu „Lipa“ na organizaciji manifestacije te svim izvođačima na sudjelovanju u programu.
Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, a prisustvovali su joj i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović.

izvor: krizevci.hr