Prije Rajna šampioni – nakon Rajna druga liga?

Aktualno 22. rujna 2023

Jutarnji list objavio je gradove kandidate za završnicu izbora “Najbolji gradovi” iz pet područja. Od 55 gradova koji su ušli u završnicu, Križevci nisu među njima.

Gradsku upravu krase brojne nagrade, ali dolaskom Rajnovih nezavisnih, a od ovog mandata i koalicijskog partnera HDZ-a Gradsku upravu krase putni nalozi volontera Rajna i propali projekti.

Možda treba Jutarnjem predložiti nagradu za najboljeg gradonačelnika u putovanjima ili možda čak za najsigurniji grad, ipak Gradsko vijeće čuva zaštitar kako bi vijećnici bili sigurni. Možda bi trebalo uvesti nagradu za “Grad Godot” koliko građani čekaju izgradnju vrtića u Karanama.

Puno je nagrada koje Križevci mogu dobiti, možda grad za najviše ambrozije na najskupljem parku kod željezničke.

Dok se drugi gradovi rapidno razvijaju i u stilu Janice Kostelić u slalomu prolaze i uzimaju EU novac šakom i kapom, Križevci čekaju, čekaju suglasnosti, čekaju “onaj pravi natječaj” kao da su “stara cura” koja se još nije udavala.

Bilo kako bilo, od ove vladavine nezavisnih i HDZ-a ne očekujemo ništa drugo osim ovog, a naš radišni gradonačelnik neka uživa po kongresima po raznim Europskim gradovima ili možda čak u isto vrijeme i volontiranju kod svojeg drugog poslodavca?